Hüdromeeter on veini või õlle suhkrusisalduse mõõtmiseks.
Kasutamine: Laske hüdromeeter aeglaselt vedelikku ja oodake kuni see jääb vedeliku peale vabalt ujuma. Alles siis saate määrata hüdromeetri näitu.
Hüdromeetri valget osa tähistatakse + märgiga ja musta osa – märgiga. Kui näiteks vein on käärinud – 5-ni ja tundub, et on liiga kuiv võib veinile suhkrut juurde lisada.
Lisades 1 liitrile vedelikule 2,5 g suhkrut tõuseb hüdromeetri näit ühe astme võrra.
Soovides, et – 5-ni käinud vein oleks magusam ja hüdromeetri näit oleks + 5 juures tuleb 1 liitri kohta lisada 25 g suhkrut.
Suhkrut võib lisada ainult siis kui on kasutatud veini valmistamise retseptpakki, mis ei lase veinil enam käärima minna.
Alkoholi sisaldust mõõdetakse järgmiselt: Näiteks punase veini suhkrusisaldus enne käärima panemist on +80, pärast käärimist -5. Alkoholi sisalduse valem on 85:7,5=11,33%.
Kasutamine: Laske hüdromeeter aeglaselt vedelikku ja oodake kuni see jääb vedeliku peale vabalt ujuma. Alles siis saate määrata hüdromeetri näitu.
Hüdromeetri valget osa tähistatakse + märgiga ja musta osa – märgiga. Kui näiteks vein on käärinud – 5-ni ja tundub, et on liiga kuiv võib veinile suhkrut juurde lisada.
Lisades 1 liitrile vedelikule 2,5 g suhkrut tõuseb hüdromeetri näit ühe astme võrra.
Soovides, et – 5-ni käinud vein oleks magusam ja hüdromeetri näit oleks + 5 juures tuleb 1 liitri kohta lisada 25 g suhkrut.
Suhkrut võib lisada ainult siis kui on kasutatud veini valmistamise retseptpakki, mis ei lase veinil enam käärima minna.
Alkoholi sisaldust mõõdetakse järgmiselt: Näiteks punase veini suhkrusisaldus enne käärima panemist on +80, pärast käärimist -5. Alkoholi sisalduse valem on 85:7,5=11,33%.
weight | 0.000000 |
Sarnased tooted
Sisaldab kõiki vajalikke aineid veini valmistamiseks.
Tootekood: VA001
, Laoseis: Tellimisel
7,44 €
Piisav 20-25 liitri veini kääritamiseks.
Tootekood: VA024
, Laoseis: Tellimisel
3,00 €
Tootekood: VA032
, Laoseis: Tellimisel
2,22 €