Tootegrupid

Ksantaankummi, 30g

Laoseis: Tellimisel
Hind:
1,47 €
Fermenteerimise käigus toodetud paksendaja ja stabiliseerija.
Ksantaankummi lahustub hästi külmas ja kuumas vees, piimas, samuti soola- ja suhkrulahustes. Ksantaanilahus on vastupidav fermentidele, alkoholidele, hapetele (va. soolhape), leelistele ja kõrgetele ning madalatele temperatuuridele (kuni 120C, kuni -18C), hea vastupidavus külmutamisele ja ülessoojendamisele.
Tänu suurele viskoossusele ja pseudoplastilisusele moodustab ksantaan hea struktuuri, stabiliseerib tooteid pikaajaliselt ja pikendab nende säilitamistähtaegu ning tagab toodetele hea lõigatavuse.
Seepärast kasutatakse ksantaankummit tihti: piimatoodetes, kastmetes, ketsupis, majoneesis, sinepis, salatikastmetes, jäätises, magustoitudes, pagaritoodetes, jookides.
Oma omaduste poolest kasutatakse ksantaankummi tihti gluteenivabades toodetes, et taigna siduvust parandada.
Kasutamine: 1-4 grammi liitri vedeliku (maksimaalselt teatud toitude puhul 10g/kg-le) kerge paksendamise puhul, 0,25%-0,5% kastmetele, üle 0,8% moodustab siirupise tekstuuri.

Koostisosad: ksantaankummi, E415.
weight 0.030000
Sarnased tooted
Lihatoodetes-, konservides säilitusaineks ja liha punase värvuse säilitajaks.
Tootekood: TOI03/5 ,   Laoseis: Tellimisel
4,27 €
Tootekood: RIS51675 ,   Laoseis: Tellimisel
56,93 €
Agar agar on punastest vetikatest ekstraheeritud looduslik taimne tarretusaine, mida kasutatakse želatiini asendajana (geelistav aine E406).
Želatiiniasendaja kondiitritoodetes, maiustustes ja dessertides.
Agar-agari lahus tuleb kõigepealt keema ajada, želee on kasutusvalmis jahtununa. Doseering: 5-40 g/kg
Tootekood: PP130/3 ,   Laoseis: Tellimisel
24,81 €
Paksendaja: naatriumalginaat (E401).
Tootekood: BG114 ,   Laoseis: Tellimisel
84,84 €
Zeleeriv aine
Tootekood: PP325/1 ,   Laoseis: Tellimisel
3,36 €